16 Ağustos 2012 Perşembe

törnn mii onn, törrn miiii on

Böyle çalgılı türkülü neşeli başlıklar atılıyorsa, bilin ki orada her daim giydiği nemrut maskesini azıcık süre için kenara kaldırmış bir Marl var. Garibim, sevindirik olmuş, adeta ellerini çırpa çırpa koşan 5 yaş bebesi ve bunca kelimenin aslında tek anlatmak istediği; hellö İzmir! Ben geldim canım.

Türlü sosyal ağlarda, uçaktan iner inmez, bir ergen heyecanıyla her yerden geldiğimi bildirmiş olabilirim ama aslında bu tür ilgi görme çabalarından pek hoşlanmıyorum. Hayır, gittiğin şehrin de derdi tasası yok sana "merabayıın canım" diyecek. 3-5 insan "hoşgeldin" desin, yalandan "ayy çok özledim cıınımmmm görüşeliimm" desin (hiç de görüşülmez ya hastadır ya işi vardır) diye tüm insanlık olarak düştüğümüz duruma bak hele.

Neyse ki bu sene algıda seçicilik yaptım ve 2 haftalık tatilimi "ipimle kuşağım..." temalı o güzel özlü söze uygun olarak geçireceğim. İstanbul ile yürüttüğüm sado-mazo ilişkim son 5 ayda beni öyle bir silkeledi ki bünyeme restart atabilmek için bu süre içinde sözüne değer verdiğim tek şey "keyfim" olmak zorunda yoksa bir sonraki postun çiçekli bir gecelikle akıl hastanesi bahçesinden yazılması büyük ihtimal ahah. Böyle de yazınca, bütün gün elinde rose şarap salına salına gezen, buğulu bakışlı kadın yazar tribi gibi oldu ama "özde insan" olanın insanlığını ve kafa sağlığını kolay koruyabileceği bir yer değil o şahane İstanbul. Büyük umutların ve dev sıçışların birbirini ezdiği yerde, kafandaki soru işaretleri büyüyerek seni yutuyorsa, labirent faresi gibi dön baba dön dönüyorsun olduğun yerde. Dur ama şimdi bunları düşünmenin değil, salıncakta aylak aylak uzanıp kitap okumanın, güzel anne mamalarını ekmeksiz yemeye çalışmanın ve kafayı olabildiğince boşaltmanın zamanı. 

Bu kadar gri hava cümleleri bu cayır cayır sıcağa da zerre yakışmıyor yahu! En iyisi şöyle tambi Sude Ceren'mişim gibi "Eylül'de her şey değişecek çünkü :)" diye bitirip gideyim, belki gizemli mistikli olur da yazının sonunu kurtarır ahaha.

Bu arada boş durmayalım, elde türlü kokteyller, popoyu sallayarak eşlik edelim şarkıya;



5 isyancı:

noraashira dedi ki...

çok duyurmamışsın bak ben bilmiyordum geldiğini :) welcome :)

marléne the third dedi ki...

Daha çok 4sq ve facebook'tan çalıştım ahah hoşbulduk :D

vintage peony dedi ki...

İyi tatiller bol dinlenmeler bebeYimm. Eylül'de orada olucam belki yüzeriz, rose şarabımızı içeriz, buğulu bakarız felaan

marléne the third dedi ki...

Ayy! 2 Eylül'de dönüyorum ben. Sen ülke degistirmeden denk gelebilcek miyiz İstanbul'da eceba? O.O

vintage peony dedi ki...

sdklfjsdlfkjsldfj bn de 3ünde ordaym haberleşiriz

Yorum Gönder

isyanım VII.Henry'e!!