17 Nisan 2010 Cumartesi

refresh!



                                                     tıktık
hellö.


^^ Geçen gün Nuran da yazmıştı bu "kadınlar ve kuaför" meselesini, ben de hazır yeni bir macera atlatınca sıcağı sıcağına yazayım dedim. özellikle "mesele" diyorum, daha naif,daha sıcak olan " bağ " kelimesini seçemedim. çünkü şu ana kadar denk geldiğim zibidi ve denyo kuaförler yüzünden hiçbiriyle aramızda bağ kurabilecek bir ilişkiye adım atamadan, çemkirerek ayırdım yollarımızı. Ben de isterim kendimi kötü hissettiğimde kendimi atabileceğim sabit bir kuaförüm olsun, bir çuval para verip çıkma pahasına da olsa iyi hissettirsin. " şekerim rahat bırak kendini ayollll" diye moral versin, " beebeem bu renk seni süper gösterecek" diye gazlasın. Bi de ben kadın kuaförden hoşlanmıyorum. Kadınlar söz konusu öteki kadını güzelleştirmek olduğunda bence erkekler kadar tarafsız ve iyi niyetli olamıyorlar, iç güdüsel bişey bu. tercihim "kadın ruhuna hitap edebilen" minnoşlar. Seneler önce böyle bir kuaföre denk gelmiştim, nasıl "ana kucağında" gibi hissettirdiyse artık, mavi siyah saçlarımla girdiğim yerden " bal-karamel" rengiyle ayrıldım ahaha. her gördüğüm camda, aynada kendime bakmaktan bir hal olmuştum, süperdi. " tamam buldum!" dediğim anda kaybettim onu, çok içime oturdu. bi baktım gitmiş bu yaban ellerden, kaderime küstüm sonra. bak şimdi aklıma geldi bi de böyle hep gittiğim falcı minnoş için " bodrum'a yerleşti o" dediklerinde gözlerime perde inmişti, o gün bugündür hiçbir kahve falının tadı yok benim için.  ( duygusala bağla, ekran karar) 
^^ ahaha tamam iyiyim. bir süredir tepemde taşıdıgım turuncu-bakır saçlarımdan sinir gelmişti zaten bir de bu yazın modası olduğu söylenen ( her sene aynı yalan) kızılı her kafamı çevirdiğim yerde görünce " öze dönüş" hasretiyle üzerinde " kestane" yazan boyayla giriştim saçlarıma. insan geçmişteki hatalardan ders alır degil mi? söz konusu marlene ise hataların çift dikiş olması lazım. şimdi böyle bir durum var, kızıl ya da siyahtan dönmek öyle kolay bir şey degil. illaki saçın açılması lazım. yoksa yeni renginiz ya tutmuyor ya da alaca bulaca 5 renk oluyor saçlarınız. benim kızıl üstüne açtırmadan uyguladıgım kahve de iğrenç oldu tabi. güneşte hala kızılım, güneş yokken garip bir kahve. 3 gün dayanabildim ve dün komşumuz marrynin gittiği kuaföre attım kendimi. açılma işleminde çok eğlendim, belki de hayatında beni bir daha sarışın olarak göremeyecek olan sevdiceğe sararmış civciv gibi halimi çekip gönderdim, şok oldu. " aa solgun durmuyorsun, aa hiç tahmin edemezdim yakışmış " gibi cümlelerle toparlamaya çalıştı durumu. genç yaşta yüreğine inmesin diye uzatmadım ayrıca "bu hali geçici" dediğimde halay çektiğine inanıyorum ahah.
^^  kızılın görkeminden sonra bu " saçımda boya yok" havasına pek alışamadım ama bizimkilerin beni çok tanımayan arkadaşlarının sorduğu " kızımızın sınavı nasıl geçti, hangi bölümü istiyor"  gibi sorulara eşşek gibi sırıtırken yakalıyorum kendimi ahah bu da bir süre idare eder beni.


bu da böyle " boya günlüğü " olsun sebastian. öperim gıdıktan.




ps: ben " Nine-9"'u kışın izlemiştim ama sanırım şu an gösterimdeymiş. Tuhaf bez bebeklerin duygusal, yer yer komik ama mücadele dolu hikayesi, öyle garip şirinlikleri var ki filmin sonunda duygusala bağlamış, hepsini evde beslemek istemiştim. Seyredin bence. ( trailer için burdan.

7 isyancı:

pinksatellite dedi ki...

hayırlısı uğurlusu olsun yeni saçlar.pembe boyatırken mecburi bir saç açma seansı geçirmiştim ben de, kuaför havluyu kafamdan aldığında kalp krizine ramak kaldıydı =)

nine'ı izlemedim ama trailerda çalan şarkı pek hoşuma gidiyür bi de :D

marléne the third dedi ki...

teşekkür ederim ama bu derece "doğal" olmaya ne kadar dayanacak bakalım bünyem :)
pembe mi? yahu onun dip boyası 2 haftada bir gelmez mi? tam çıldırmalık ahah

nine süper bence izle zaten kısa bişey :)

pinksatellite dedi ki...

:D ayda bir boyatıyodum pembeyken de. iki haftada dipten koyu saç çıkma belirtileri olmuyodu bende, saçım hızlı uzamadığı için belkiğ, bilemedim. ama pembe saç baya zor, en son barbie bebek saçı gibi olunca saçlarım, kızıl beni paklar diye düşünüp kızıl yapmıştım =) bu da böyle bi anı işte ehehe

marléne the third dedi ki...

ahaha barbie saçı :D şenlikli bir anıymış :)

noraashira dedi ki...

Koyu renk kesinlikle genç gösteriyor, ben de kendi rengime dönmeye karar verdiğimde mazhar bana gençleşmişsin demişti ki mazhar bu ağzından hayırlı laf çıkmaz :)
Ama benim yaz için hain planlarım var, bakalım sarışın olabilecek miyim :)))

marléne the third dedi ki...

kızılın kadınsılıgından sonra doğal renkler birkaç yaş farkettiriyor evet :)
ahah yaz için benim de değişik planlarım var nora bir ara buluşup detaylı konuşalım :D

vintage peony dedi ki...

manyax bu kadın kuaförler :)

Yorum Gönder

isyanım VII.Henry'e!!