8 Mart 2010 Pazartesi

m-side

                                                (-)
Malum gün.


Hani şu bazı kalabalıkların meydanlarda halay çekip, kadınlar-özgürlük-eşitlik kelimelerini birbirine bağladıkları, mağazaların da yüzde 50 indirimlerle beyinleri dondurarak katkıda bulunduğu, şahane şenlikli, kısırlı kekli davullu zurnalı "kutlanan" gün.


yakın zamana kadar, maddi olarak kendini destekleyemeyen kadının sahip olduğu evlenene kadar babasının kanatları altında olma hakkı üzerinde adice, kendi bencil düşüncelerine göre keyfiyen yapılan oynak değişimlerle işi olmayan kadına aleni olarak koca yolunu çıkış olarak gösteren bir ülkede yaşayıp, her gün yumurta pırtlayan tavuk gibi " 3 çocuk yapın" söylemlerinin hedefi olurken, 365 gün boyunca yapılan türlü ahlaksızlıklara, şiddete, ayrıma maruz kalırken, 1 gün bile yolda tacize uğramadan yürüyemezken " kadınlar günü" de ne ola??bugünü " kutlamak" ne ola?


istenilen hakların meydanlarda halay çekilerek piknik havasında  konuşmalar yapılarak elde edilebildiği tek yer neverland gibi bir yer olabilir, az kendinize gelin. dikkat çekmek, destek toplamak içinse izlenen yol yanlış. sen bütün gün kahvede oturup eve gidince yemek yok diye kadını döven, aptalca namus cinayetlerine kızını-karısını-kardeşini kurban edebilen, pipisinin keyfi için onu istemeyen kadına tecavüz hakkını kendinde bulan öküzleri değiştir(e)medikten sonra, şehirde yaşayan iyi eğitimli,iyi kazanan adama istediğin kadar bilgilendirmesi-mesajı bol tiyatro,film seyrettir, istediğin kadar ukala ukala konuş zerre kadar anlamı yok.


bu sebeple bugün benim için popomla güldüğüm sevgililer günü gibi bişey.
ben ilgilenmiyorum.
buyursun, isteyen tepe tepe "kutlasın".

1 isyancı:

dwarfwaves dedi ki...

3.sayfa haberleri hergün veriyor zaten TEPE TEPE kutlayanları.....oğ la la,bugün bakalım kaç kadını öküz tepecek.... =/

Yorum Gönder

isyanım VII.Henry'e!!