6 Mayıs 2010 Perşembe

dreams can come true..


Arama motorları üzerinden bloğuma uğrayanların peşinden geldikleri sihirli kelimeler ;"şans-getiren-taşlar". aradığını bulamasa da, her gün mutlaka biri bu hevesle uğramış oluyor. bayılıyoruz böyle şeylere çünkü. şans getiren taşlar, dilek yazılıp asılan çul çaputlar, her türlü su birikintisine atılan paralar, dikilen mumlar, "secret" usulü hazırlanan panolar...hepsinin kökünde " umut" var. umut yoksa, hayatın renkleri de yok Sebastian, her şey gri.


hah işte madem şans istiyoruz, dileklerden kendimize kuleler dikiyoruz ,bunun için Hıdırellez'den şenlikli gün mü var? yılbaşı ağacını kurma, altındaki sepete hediyeler doldurma geleneği gibi annemin yıllardır sürdürdüğü bir diger ritüel de 5 Mayıs günü çıkıp 41 çeşit ot toplamak, geceyarısı o otları su dolu kaba koyup üstüne dileklerimizin yazılı olduğu kağıtları asmak. 6 mayıs sabahı, sabahın köründe kalkıp otların içinde durduğu suyu gül dibine dökme anları uykuma yenilmiş, o yüzden bu kısımlar hep puslu ahah. 


çocukken bir şeyler yakılırdı boş arazide, üstünden atlardık oramız buramız yanacak heyecanı ile kocaman gözlerle, o ateşin etrafında olurduk geç saatlere kadar harika eğlenirdik..son 3-4 senedir hiç böyle kutlamadım..belki seneye tembel popomuzu kaldırır da blogger ateşi yakar öyle kutlarız ahaha.


hadi bakalım, dileklerimi asmanın verdiği huzurla, umutlarımı ceplerime doldurup rüyama gidiyorum. unutma, dreams do come true, it can happen to youuu Sebastian, öperim gıdıktan.


p.s: o dileklerin yazılı olduğu küçük kağıtları en kısa sürede denize,akan suya,dereye vs bir yere minik gemicikler gibi indirmek gerekiyor, aman diyeyim "denize çöp atan hırt!" diye dayak yemeyin ahaha.

0 isyancı:

Yorum Gönder

isyanım VII.Henry'e!!