9 Ağustos 2010 Pazartesi

sağ yap gel


Ozan Doğulu feat Sıla Alain Delon
ekleyen filmline. -



^^ merhaba. 


^^ emekli insan için bayramın uzunluğunun kısalığının önemi yokmuş, geçen gün babama "ya bayram tatili kaç gün ki?" diye sorunca henüz hayatının baharında olan beni de o emekli insanlar çemberine dahil ederek "amann bize her gün bayram" dedi. eğer aylık gelirimiz eşit olsaydı ses etmez ve kıhhkıhhkıh diye gülebilirdim ama hayır, gülmedim. gülemedim, puslu gözlerle güneşin batışına dalarak bir sigara yaktım.


^^ ahah dramatik karelerin baştacı olarak pompalanan sigara, bunalımda olan kadının şaraba ve çikolataya koşması kadar komik ve dürtüklenmiş geliyor bana. halbuki elimizin altında süper bir şey var; ıhlamur. ne şarap gibi ertesi gün kusmuk kusmuk kokutur, ne sigara gibi zehirler ne de çikolata gibi basenlere gider. tatilde bir süre vertigom tavan yapınca kendisi ile epey yakın ilişkide bulunduğum için duygusal bakıyor olabilirim ama bence yeşil çay zımbırtısından dolayı hakkı epey yenilen bişey ıhlamur. gelin hep birlikte bu güzel bitkiye hakettiği değeri verelim, boynu bükük kalmasın o pis yeşil çayın yanında.


^^ tatilde gölgede kitap okumaktan sıkılınca yapılacak eğlenceli şeylerden biri de plajdakileri izlemek. benim favorim tabiki de yaptığı her şeyi twitlemekten anın tadını kaçıran, içleri kıpır kıpır güzel insanlar.terliklerini giyerken, suya ayak basarken, bıyıkları uzamış mı diye ayna kontrolü yaparken twitpiclenenlerin dışında bir de plaja mavili yeşilli farları ile gelen bayanları inceledim. tahmin ettiğim üzere, bu sıcakta gündüz fönlü saçlarla gezenler gibi onlar da kafalarını suya sokmadan "lessie stayla" yüzdü. hele bi de beyaz şapkası ve güneş gözlüğü ile taa derinlerde pat diye karşıma çıkan bir kadın vardı ki, evlerden ırak! yemin ederim denizin ortasında felç geçiriyordum korkudan.


 ^^ erkek anası yazlık teyzelerinin biricik oğullarına gözlerini devire devire kız baktığı bir ortamda, her muhabbette çocukları ile ilgili en az 3 cümle kurdukları "gelin arıyorum" formatından hemen kurtulmak istiyorsanız "erkek anası savar yöntemi"ni deneyin. en son 5 dakika uğrayıp selam verdiğim böyle bir yerden " akşama babamla şöyle bir rakı içelim anne mezeler senden, hadi kaçıyorum ben ehihih" diyerek uzaklaştım. ardımda kalan teyzelerin suratları yüzünden annem gülmemek için epey uğraşmış ama bence bu yöntem her daim tutar. espri kaldırabilen bir aileniz varsa cümlenizi " akşam pipicanın verdiği partiye gidiyorum gece gelmem sabaha kadar zebil gibi içicez" şeklinde renklendirebilir, gelin bakan erkek annesi teyzelerden yaz boyu kurtulabilirsiniz.


^^ "bu zamanda hala tepeden peçete yağdırarak eğlenen ayılar var mı?" national geographicsel sorusunun yanıtı için İzmir Bayraklı'daki Tac Mahal'a giderseniz,gece boyunca "öyle çok param var ki aha bu pahalı viskiyi beylee yerlere yerlere döküyorum" türü bazı insanların eğlenceli dünyasına da tanık olabilirsiniz. ama şöyle bir sıkıntı var, eğer 6 kişi ve üzeri iseniz şekilli garsonlar hemen yakanıza yapışarak 4 tane locadan birini kaktırmaya çalışıyor. eğer "ben özel insanım tabiki de loca isterim " diyorsanız, yanınızda çarşaf getirin o vakit çünkü loca denen triviri yerdeki koltuk ve yastıkları kaplayan kadifeden pişik olup gecenizi erken bitirmek zorunda kalabilirsiniz. çarşafı serdiniz mi sizden rahatı yok. iyi eğlenceler.


marl.

2 isyancı:

Aslı dedi ki...

öğretmen olup bitmek bilmeyen tatiller yapan ben dahi bayram tatillerinin kaç gün olduğuyla ve ya başının ya kıçının bir hafta sonuyla birleştirilmesiyle oldukça yakından ilgileniyorum(umarım bu bayram tatili öyle olur)

o halde yeşil çay out ıhlamur in

o anaların yüzünü ben de görmek isterdim:)))

marléne the third dedi ki...

ahah çalışan insan için bayramlar candır :D öğretmen olsalar bile! :P

o anneler için yazlık vakti şu an, hepsi oraya göçmüş.yakında şehre dönerler ahaha

Yorum Gönder

isyanım VII.Henry'e!!