1 Aralık 2010 Çarşamba

kundurama kum doldu tey tey tey

^^^ tee 7 Ekim tarihli yazımda "direnmeyin ve teslim olun artık, kış geldi" diye bikbiklenmiştim, lakin ulu hava tanrısı Enlil'in kış için hiiiç acelesi olmadığından bütün "o kış geldiieee" çığırtkanlığı yapan postlarımız çöp oldu. tabiy ben demiyorum ki kara kış gelsin, burnumuzdaki sümükler donup sarkıt oluştursun ama yani 25 senedir bu vücudun da alıştığı bir düzen var. Eylül ortasında romantik hırkalar ortaya çıkar, Ekim ortasına dogru hırka içine biraz daha kalın şeyler giyilir, Kasım dediğinde üşümeye başlanır, Aralık gelince de palto ve atkıya geçilir, şu an olduğu gibi dışarı çıkarken ne giysem paniği yaşanmaz. boğuk ve gri havalara olan tiksintimi geçelim, kendimi sık sık deli uykusu olduğu halde bişeylerden huzursuz olup, ufacık yerde dört dönen uykulu ve sinirli ayılar gibi homurdanırken buluyorum ve bu çok tatsız!


^^ Çin ayakkabı sitesi lovelyshoes'u biliyorsunuz değil mi? "Çin ve ayakkabı" ikilisi insana koşarak kaçma hissi verse de adamlar modelleri öyle sevimli yapmış ki ülke sınırları içinde o tür ayakkabılar olmadığı için "3 gün sonra pörtler ama olsun alayım" moduna giriyor insan siteyi gezerken. en son blogger Allegrande de oradan bişeyler alınca şu ana kadar tek eylemim olan bakmayı, satın almaya dönüştürmek için siteye daldım. şimdi Çinliler alınmasınlar da yani, kendileri fındık kabuğuna sığabilecek minnak minnak insanlar. el, ayak her şey minicik. tabi olsun, onların da alıcısı var da siteye ayak ölçüsü için bir tablo koymuşlar yemin ederim insanı kendi ayağından soğutup, kadere nalet ettiriyor. benim ayağım boyuma göre gayet de orantılı olarak ( yazar ben kazulet değilim demek istiyor kısaca burada) 39 numara. bazen de 39.5. peki bu zalım,hayın siteye göre ayağım kaç? tam 40.5! site ayakkabı numarasında tokatı vurmakla yetinmemiş bi de yan tarafa plus size shoes diye başlık açıp iyice vurmuş kırbacı vurmuş kırbacı. en güzel ayakkabıların 39 noya kadar olmasına mı yanayım, 20 dolarlık ayakkabı uğruna Gulliver muamelesi gördüğüme mi yanayım bilemedim.


^^ konu ayakkabıdan açılınca üst üste ikisini koyunca bi marlene eden babaannem ve halamı da anmadan olmaz.vallahi de ikisini al götür yerleştir Çin'e, yıllar yılı yaşar giderler de arada kimse çıkıp sen bizden değilsin bacım demez. sadece elleri, ayakları, boyları minnacık olduğu için değil yüz-göz olarak da aynılar çünkü. baba tarafı kendi içinde "biz ailenin tatar kısmını temsil edelim siz de göçmen kısmını alın" diye anlaşma yapmış olduğundan, insanlar babaanneden kalma eşyalara "hiii vinntııçç" diye koşarken, ben içi 35 numara ayakkabıyla dolu sandığa bakıp bakıp ağlıyorum. 


^^ hani facebookta dolanan bi video var ya, sincap mı fare mi ne, fonda korku filmi müziğiyle yaklaşıyorsun hayvan patarak diye dönüp gözlerini kocaman açıyor..hah işte geçen hafta ayakkabı denediğim yerde adamın beni inceledikten sonra " anladım, siz hardcore seviyorsunuz" demesi ile resmen videodaki o tadı yakaladım. tam "senin saçını yırtarımm!" diye üzerine uçacakken beyinsiz adamın "yani kıyafet olarak hard, saç.. yani..hani tarz..be be ben.." diye error vermesi üzerine adama, insanda intihar etme hissi uyandıran en pis piton bakışımı atarak uzaklaştım. pis pornocu. 


^^ Aralık ayısına olan sevgimi diğer posta saklıyorum, bütün malzemeyi de hemen tüketmeyelim değil mi?


^^ aha da postun en önemli kısmı : 




                            başlıktaki türkü ile halay çeken bloggerlar, made by Matiiğ!


haydi bakalım görüşürüz.
                             

8 isyancı:

Matissera dedi ki...

*ekim de bir iki gerçekten öyle bir soğuk oldu ki hakkaten karakış geldi sanmıştık, gel gör ki daha yaz bitmemiş, ama h.sonundan itibaren kışı hissedeceğiz sanırsam.
*lovelyshoes ve wholesale-dress'e ablamla baka baka, liste yapa yapa bi kaldık, aynı sen de olduğu gibi ablam da aynı sorunu yaşadı, ayakları 40-41 olduğundan ve sitede ayakkabıların %90'nın en büyük numarası 39 olduğundan hevesi kırıldı haliyle :(
*sen de ayakkabı dışındaki ganimetlere odaklanırsın vintıç vintıç ;)
*facebook tan verdiğin örneğine bayıldım :D o nası bi adammış yahu, pis sappıhh! kaç kaç kaç...
*yılbaşı geliyor, herkes de gülücükler açıyorr ayına girdik...

marléne the third dedi ki...

eheh ayın 15inde çam ağacımı kurup ışıklarımı takıyorum! :D alsancak da şahane oluyor romantik film tadında böyle sokaklar :)
almıcam ya bırak alsınlar minicik ayakkabılarını pis lovelyshoes! nası da içimde kaldı :(
10 aralık sonrası sümüğümüz donabilir :) zaten sonra bi daha hazirana kadar buluşma neyin yapamayız ahahaa

Matissera dedi ki...

yok canım haziran dan önce buluşucaz ben biliyorum ;)

Eleanor Rigby dedi ki...

ne güzelmiş İzmirli blogger buluşmaları... yeni olmanın verdiği hüzünle gülümsüyorum:)

marléne the third dedi ki...

@eleanor : biz yakınlarda yine buluşucaz, gelseenee :)

Eleanor Rigby dedi ki...

ben şu anda italya civarlarında ikametteyim ama 11 ocaktan sonraki her buluşmaya uçarak gelirim:) yehu!

marléne the third dedi ki...

hadi yer değiştirelim :D eheh o halde 11 ocaktan sonraki ilk buluşmada bana özel hediyemi isterim :D böyle de açık sözlüyüm ahaah

Eleanor Rigby dedi ki...

tabiğ kiğ sevgili marlene...hatta özel bir istek varsa eleanor koşar gider soğuğa bakmaz alır gelir. haydi bakalım selamlar, görüşmek üzere:)

Yorum Gönder

isyanım VII.Henry'e!!